KLACHTEN

Ontdek de veelzijdige toepassingen van acupunctuur en verwante therapieën op de klachtenpagina, van pijnlijke spieren en zenuwstelselaandoeningen tot ademhalingsproblemen, hormonale disbalans en mentale stress. Leer meer over de behandelingen, inclusief cupping, guasha en moxibustie, voor een beter welzijn.

WAT IS ACUPUNCTUUR

Acupunctuur is een wetenschap binnen de traditionele Chinese geneeskunde die al meer dan 4000 wordt toegepast. Zeer kleine naalden worden ingebracht op acupunctuurpunten van het lichaam en dit zorgt ervoor dat verschillende meridianen, de banen waarlangs de levensenergie in het lichaam circuleert, worden geactiveerd en de levensenergie positief beinvloed wordt. Hierdoor:

* verbetert de kwaliteit van de energie verbetert
* neemt de hoeveelheid energie toeneemt of wordt verplaatst
* verdwijnt de energieblokkade verdwijnt
* ontstaat een betere doorstroom van energie ontstaat

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft ziekten gecertificeerd en vermeld die met acupunctuur kunnen worden behandeld. Er zijn veel onderzoeken die aantonen dat sommige ziekten, zoals zure reflux (brandend maagzuur ), hoofdpijn en migraine met Acupunctuurbehandeling goed behandeld kunnen worden en soms zijn de behandelresultaten zelfs beter zijn dan die van medicijnen. Een voordeel van acupunctuur is dat er geen risico’s op bijwerkingen van medicijnen zijn. Acupunctuur is veilig. De meest voorkomende groepen ziekten en symptomen die behandeld worden zijn:

Wat zijn de klachten die met acupunctuur te behandelen zijn?

Pijngroepen en spierziekten zoals RSI klachten, rugpijn, nekpijn, schouderpijn, kniepijn, hoofdpijn, migrainepijn.

Zenuwstelselziekten zoals neuropathie (gevoelloosheid) van handen en voeten, verlamming, gezichtsverlamming. spier zwakte en ter ondersteuning tijdens kanker behandelingen.

Ziekten van het ademhalingssysteem zoals allergieën, hooikoorts, chronische verkoudheid en astma.

Endocriene systeemziekten zoals diabetes, hoge bloeddruk en lage bloeddruk.

Groep gastro-intestinale ziekten zoals brandend maagzuur, obstipatie en spijsvertering problemen.

Groep gynaecologische ziekten zoals evenwichtsaanpassing, hormoonaanpassing, onregelmatige menstruatie, pms klachten, menopauze, fertiliteitsproblemen en het behandelen bij zowel mannen als vrouwen van seksuele disfunctie.

Andere ziektegroepen die met acupunctuur te behandelen zijn, zijn mentale problemen zoals stress, angst, depressie, slapeloosheid en emotie eten.
Pijngroepen en spierziekten zoals:
* RSI klachten
* rugpijn
* nekpijn
* schouderpijn
* kniepijn
* hoofdpijn
* migrainepijn.

Zenuwstelselziekten zoals:
* neuropathie (gevoelloosheid) van handen en voeten
* verlamming
* gezichtsverlamming
* spier zwakte en ter ondersteuning tijdens kanker behandelingen.

Ziekten van het ademhalingssysteem zoals:
* allergieën
* hooikoorts
* chronische verkoudheid
* astma.

Endocriene systeemziekten zoals:
* diabetes
* hoge bloeddruk
* lage bloeddruk

Groep gastro-intestinale ziekten zoals:
* brandend maagzuur
* obstipatie
* spijsvertering problemen.

Groep gynaecologische ziekten zoals:
* evenwichtsaanpassing
* hormoonaanpassing
* onregelmatige menstruatie
* pms klachten
* menopauze
* fertiliteitsproblemen
* het behandelen bij zowel mannen als vrouwen van seksuele disfunctie.

Andere ziektegroepen die met acupunctuur te behandelen zijn, zijn mentale problemen zoals:
* stress
* angst
* depressie
* slapeloosheid
* emotie eten.
Uit moderne medische onderzoeken is gebleken dat acupunctuur het autonome zenuwstelsel beïnvloedt, die de werking van verschillende organen regelt en beïnvloedt, de afscheiding van veel stoffen in het lichaam wat helpt om pijn te onderdrukken en ontstekingen goed te verminderen.

Contra-indicaties voor acupunctuur

Patiënten met een vaatziekte die afwijkingen hebben in het bloedstollingssysteem

Patiënten met ziekten die beslist een chirurgische behandeling nodig hebben

Patiënten met ziekten waarvan de exacte diagnose nog niet bekend is

Hartziektepatiënten die een pacemaker (Pacemaker) dragen
De naalden:

Het is roestvrij staal, is klein en erg dun. De punt van de naald is niet afgesneden, niet hol, geen gaten, het is steriel gereinigd, en verpakkingspanelen uit de fabriek. De naalden worden gebruiken maar één keer en gooi het dan weg en gebruik het nooit meer. Veilig tegen infectie met hepatitis en AIDS.

Om het effect van de behandeling te vergroten kan tijdens de behandeling gebruik worden gemaakt van Cupping therapie

CUPPING

Cupping is een andere behandelmethode die in de Chinese geneeskunde wordt gebruikt. In de oudheid werden dierenhoorns of bamboebuizen gebruikt. Maar tegenwoordig wordt er gebruik gemaakt van helder glazen bollen waarin een vacuüm wordt gecreërd en die vervolgens over verschillende delen van het lichaam geplaatst worden.
Vanuit wetenschappelijk perspectief is cupping het gebruik van een vacuüm, bedek het huidgebied. Het zuigen met een vacuümglas zorgt ervoor dat er veel bloed in dat gebied stroomt. is het naar binnen pompen van bloed Spieren in het gebied waar het glas bedekt is haarvaten zetten uit. Dit leidt ertoe dat weefsels meer zuurstofrijk bloed ontvangen, waardoor het reparatieproces efficiënter wordt. Een andere veelgebruikte cuppingmethode is lopende cupping, samen met langzaam beweging van de cupping, sleep langs de meridianen of langs de spieren in verschillende gebieden om de spieren en bindweefsel op oppervlakteniveau te strekken, wat de pijn kan verminderen.

Cupping voor schoonheidsbevordering zorgen ervoor dat de huid er na het cuppen stralend en rooskleurig uitziet. Het huidgebied kan donkere kringen vertonen. Maar er is geen gevaar. De vlek geneest vanzelf in ongeveer 5 – 7 dagen en kan opnieuw worden gedaan als de vlek vervaagt.

GUASHA SCHRAPEN

Guasha is het vegen of schrapen van de huid. Volgens de traditionele Chinese geneeskunde helpt dit gifstoffen in het lichaam via de huid af te drijven te en de zuurstoftoevoer naar verschillende weefsels te verhogen. Verlicht pijn, spanning, hoofdpijn, RSI klachten. Ook helpt het bij het verbeteren van de schoonheid, het verminderen van rimpels en het vertragen van veroudering.

Moxibustie

Moxibustie is de behandeling van ziekten door het verbranden van Chulalumpa-urnkruiden en deze vervolgens aan te brengen op acupunctuur naalden of op acupunctuur punten.

Moxibustie kan de lichaamsenergie in evenwicht brengen. De warmte van de moxabustie stimuleert de stroom van energie door de meridianen. Het wordt vaak toegepast om ziekten te voorkomen

KLAAR VOOR EEN SESSIE?

CONTACT

Hees 46
5521 NW Eersel
info@handsoflife.nl
06 505 232 72
Algemene voorwaarden
Privacybeleid
Cookiebeleid
Klachtenregeling
Disclaimer

Gegevens

NVA code: D4415
BTW: NL 240417173B01
KVK: 55748503
AGB code: 90116499
Praktijk AGB code: 90092891
Chat openen
1
Scan de code
Hallo
Kunnen we je helpen?