BEHANDELINGEN

De behandeling duurt 30-45minuten. Tijdens de eerste behandeling gaan we uw klachten en gezondheidstoestand bespreken. Daarna worden uw tong en uw pols onderzocht. Op basis van uw klachten, plaats ik de naaldjes op uw lichaam. Afhankelijk van uw klacht, pas ik ook massage technieken toe.
Tijdens en na de behandeling

De naalden blijven ongeveer 20-30 minuten zitten. De meeste mensen voelen zich na een acupunctuurbehandeling een beetje loom. Soms ontstaat een zwaar gevoel in het behandelde deel van het lichaam. Dat is normaal en het trekt vanzelf weg. Deze reacties worden na een paar behandelingen minder sterk.

Voorbereiding vóór acupunctuur behandeling

Eet een volledige, normale maaltijd 1-2 uur voordat u acupunctuur krijgt, niet te veel.
Zorg voor voldoende slaap gedurende 6 - 8 uur de nacht voordat u acupunctuur krijgt.

Draag kleding die geschikt is en niet te strak zit.

Schakel alle communicatieapparaten uit.

CUPPING

Cupping is een andere behandelmethode die in de Chinese geneeskunde wordt gebruikt. In de oudheid werden dierenhoorns of bamboebuizen gebruikt. Maar tegenwoordig wordt er gebruik gemaakt van helder glazen bollen waarin een vacuüm wordt gecreërd en die vervolgens over verschillende delen van het lichaam geplaatst worden.
Vanuit wetenschappelijk perspectief is cupping het gebruik van een vacuüm, bedek het huidgebied. Het zuigen met een vacuümglas zorgt ervoor dat er veel bloed in dat gebied stroomt. is het naar binnen pompen van bloed Spieren in het gebied waar het glas bedekt is haarvaten zetten uit. Dit leidt ertoe dat weefsels meer zuurstofrijk bloed ontvangen, waardoor het reparatieproces efficiënter wordt. Een andere veelgebruikte cuppingmethode is lopende cupping, samen met langzaam beweging van de cupping, sleep langs de meridianen of langs de spieren in verschillende gebieden om de spieren en bindweefsel op oppervlakteniveau te strekken, wat de pijn kan verminderen.

Cupping voor schoonheidsbevordering zorgen ervoor dat de huid er na het cuppen stralend en rooskleurig uitziet. Het huidgebied kan donkere kringen vertonen. Maar er is geen gevaar. De vlek geneest vanzelf in ongeveer 5 – 7 dagen en kan opnieuw worden gedaan als de vlek vervaagt.

GUASHA SCHRAPEN

Guasha is het vegen of schrapen van de huid. Volgens de traditionele Chinese geneeskunde helpt dit gifstoffen in het lichaam via de huid af te drijven te en de zuurstoftoevoer naar verschillende weefsels te verhogen. Verlicht pijn, spanning, hoofdpijn, RSI klachten. Ook helpt het bij het verbeteren van de schoonheid, het verminderen van rimpels en het vertragen van veroudering.

Moxibustie

Moxibustie is de behandeling van ziekten door het verbranden van Chulalumpa-urnkruiden en deze vervolgens aan te brengen op acupunctuur naalden of op acupunctuur punten.

Moxibustie kan de lichaamsenergie in evenwicht brengen. De warmte van de moxabustie stimuleert de stroom van energie door de meridianen. Het wordt vaak toegepast om ziekten te voorkomen

KLAAR VOOR EEN SESSIE?

CONTACT

Hees 46
5521 NW Eersel
info@handsoflife.nl
06 505 232 72
Algemene voorwaarden
Privacybeleid
Cookiebeleid
Klachtenregeling
Disclaimer

Gegevens

NVA code: D4415
BTW: NL 240417173B01
KVK: 55748503
AGB code: 90116499
Praktijk AGB code: 90092891
Chat openen
1
Scan de code
Hallo
Kunnen we je helpen?